lørdag 10. mars 2007

Pannacotta - himmelsk dessert!

Her kommer oppskriften på den berømmelige pannacotta´n som har trollbundet flere besøkende. For at jeg skal slippe å skrive ned oppskriften "ørten" ganger så legger jeg den heller her med tillatelse av Line som har vært så snill å dele oppskrifta med meg. Takk, Line!

Til Pannacottaen trenger du:
5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g naturellost
1 vaniljestang
200 g sukker

Slik gjør du:
Gelatinplatene legges i bløt i en bolle med kaldt vann. Fløten, naturellosten (jeg bruker Philadelphia), vaniljestanga og sukkeret varmes i en kjele til kokepunktet. Visp blandingen lett. Huske å stitte vaniljestanga på langs, skrap ut frøene og ha i både frøene og stanga i fløteblandinga. Når fløteblandinga har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i kjelen. Blandinga siles gjennom melsikt og has i vinlass. Husk å ikke fylle glassene helt da der skal være plass til en bærcoulis ved servering. Når blandinga er avkjølt i glassene settes glassene i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bærcoulis etter smak:
Coulisen lages gjerne med frosne bær. Mengder er jeg ikke så skrekkelig nøye med når jeg lager mat, men du trenger sånn ca. 1/2 pakke singelfrosne bær og varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender/stavmikser og spe på med sukkerlake til coulisen er passe søt og fyldig.
Restauranten "Han Steike" i Alta serverer en deilig multepannacotta, men bærtype er altså valgfritt! Selv liker jeg godt å bruke bringebær da det gir en blanding av søtt og syrlig.

Lykke til!...og vel bekomme!

8 kommentarer:

elina sa...

Oioi denne så jo bare råherlig ut. Må prøve å lage den en gang. Jeg "stjeler" oppskriften. ;-)

Anka sa...

Elina,

Ja, denne må du bare prøve deg på! Den er faktisk himmels god...*namnam!*

Annie Skogheim sa...

Kanskje jeg skal overraske herren i huset med en slik i kveld. Denne så jo bare helt nydelig ut.. nam ham

Ha en strålende helg!

Anita R. sa...

Hvor mange er denne oppskriften beregnet på?

Hilsen Anita

Anka sa...

Hei Anita!

Husker ikke helt i farta, men memer at jeg fikk omtrent 8 gode rødvinsglass av denne oppskriften.
Fikk jammen meg lyst på denne igjen, lenge siden jeg har lagd denne.

Skal se om jeg får lagt ut et par andre deilig oppskrifter også. Er litt "godmatræv" så jeg har endel godsaker å dele ;-)

Morten sa...

Serveres den med varm bærcoulis på toppen eller avkjøles dette også ?

Gard Ole sa...

Denne oppskriften har jeg allerede rukket å bruke mange ganger siden jeg oppdaget tidlig i 2011. Veldig god, og har slått veldig godt an blant alle som har fått det servert. Skal lages igjen nå. :-)

Takk skal du ha. :-)

Anonym sa...

Lagde denne til nokon vennar frå Polen og imponerte stort. Den beste panna cottaen eg har laga.

Takk. :)