søndag 11. mars 2007

Dåpskortet til Noah

Her er kortet jeg lagde til Noah´s dåp. Pyntepapiret fra Basic Gray er kuttet i felter og limt på selve kortet. Motivet fra Magnolia stemplet på akvarellkartong og malt med Distressinks. Motivet er skjært ut med skalpell og montert med 3Dputer på en sirkel som er tilskjært med Couluzzle-system.
Hjertene er Qk dies og teksten i hjertene er skrevet for hånd. Navnet er stanset ut med Qk-algabetet "Emily". Elsker det alfabetet! Kortets innside er pyntet i samme stil som selve kortet.

Noah ble døpt i dag

I dag har vi vært gudforeldre til lille Noah. Han er ferskest i rekka til noen gode venner av oss. Snakk om sjarmtroll! Etter dåpen holdt vi på å forspise oss på helstekt entrecote med tilbehør på Han Steike etterfulgt av kakebord hjemme. Namnam!

lørdag 10. mars 2007

Finnmarksløpet

Da var verdens nordligste hundeløp i gang og vi var og kikka på både starten for 500 og 1000km klassen i Alta nye sentrum, samt restarten for 1000km klassen i Joatka. Mye liv og leven og godt over 1000 hunder som bjeffet i noen timer før de fikk ta fatt på den lange og strabasiøse ruta. Det var langt flere startere i år også, og mange kjekkaser for å titte på for mor. Spesielt var der noen kjekke italienere som sto og vifta med det italienske flagget på brua oppe ved restarten. Været var herlig med sine -2 grader, vindstille og nesten skyfritt. Noen som fulgte FL på Nrk nett-tv, kanksje? I dette lillebildet kan dere kanskje, hvis dere skikkelig legger godvilja til, se oss? Ikke? Vi står like under det bakerste hvite flagget til høyre i bildet. Matias sitter oppe på gjerdet med en turkis jakke på...ser dere det?

Pannacotta - himmelsk dessert!

Her kommer oppskriften på den berømmelige pannacotta´n som har trollbundet flere besøkende. For at jeg skal slippe å skrive ned oppskriften "ørten" ganger så legger jeg den heller her med tillatelse av Line som har vært så snill å dele oppskrifta med meg. Takk, Line!

Til Pannacottaen trenger du:
5 plater gelatin
1 liter fløte
200 g naturellost
1 vaniljestang
200 g sukker

Slik gjør du:
Gelatinplatene legges i bløt i en bolle med kaldt vann. Fløten, naturellosten (jeg bruker Philadelphia), vaniljestanga og sukkeret varmes i en kjele til kokepunktet. Visp blandingen lett. Huske å stitte vaniljestanga på langs, skrap ut frøene og ha i både frøene og stanga i fløteblandinga. Når fløteblandinga har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i kjelen. Blandinga siles gjennom melsikt og has i vinlass. Husk å ikke fylle glassene helt da der skal være plass til en bærcoulis ved servering. Når blandinga er avkjølt i glassene settes glassene i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

Bærcoulis etter smak:
Coulisen lages gjerne med frosne bær. Mengder er jeg ikke så skrekkelig nøye med når jeg lager mat, men du trenger sånn ca. 1/2 pakke singelfrosne bær og varm sukkerlake. Sukkerlaken lages av ca. 1 1/2 dl sukker og 1 1/2 dl vann som kokes godt opp. Hell de frosne bærene i en blender/stavmikser og spe på med sukkerlake til coulisen er passe søt og fyldig.
Restauranten "Han Steike" i Alta serverer en deilig multepannacotta, men bærtype er altså valgfritt! Selv liker jeg godt å bruke bringebær da det gir en blanding av søtt og syrlig.

Lykke til!...og vel bekomme!

fredag 9. mars 2007

Hyttetur

Det var skikkelig godt å komme utover på hytta igjen! Det er faktisk bortimot et halvt år siden sist jeg har vært der nå grunnet husbygginga. Men nå er vi i gang igjen med hytteturene. Gleder meg allerede til neste tur!

Påskestemning


Selv om det blåste smådjevler på hytta når vi kom dit på onsdag så var ikke godværet langt unna. Våknet til skikkelig påskevær som lillegutt dessverre ikke fikk nyte da han hadde bortimot 40 i feber, stakkars!
Utsikten fra hytta er upåklagelig og vi nyter godværet når vi kan. Gradestokken viste 0 grader torsdag og fredag. Gleder oss allerede til påsken og "Skillefjord Games" som forhåpentligvis blir like stor suksess i år som i fjor.

"Det var to rokketroll!"

Hva skal vi vel med dyre el-gitarer når vi har to plastrackerter fra "Donald Duck" bladet, rockete låter fra radioen som slynges ut i rommet og to små gutter med en stor danselyst og god porsjon humor kan ha samme underholdningsverdi?
Med slike to smågutter i huset blir det liksom aldri helt kjedelig...
Det er noen som skal ha det til at de kan ha arvet denne underholdningsegenskapen av mora si ...

onsdag 7. mars 2007

Fra eldorado til "rot"orado

Ok! Jeg innrømmer det! Jeg er ikke perfekt. Det som jeg tidligere har prøvd å fremstille som den perfekte og ryddige hobbykroken min forvandles nemlig raskt til et skikkelig "rot"orado når jeg setter meg ned for å være kreativ.

tirsdag 6. mars 2007

Bokmerker

Fikk "bokmerke-ånden" over meg her om dagen og det resulterte i 16 nye bokmerker. Bokmerker er jo gratis på ulike butikker, men de er jo så skrekkelig kjedelige og av dårlig kvalitet. Disse hjemmelagede bokmerkeneer den perfekte gave til bokormen, lesehesten, kokebok-fantasten eller rett og slett som en tilleggsgave når du gir en bok i gave. Bokmerkene kan du se i et av "Slidebildene" til venstre på siden.

mandag 5. mars 2007

Har den! "Blogg-sisten"

Hver spiller starter med å skrive seks rare ting om seg selv. Bloggere som blir "tatt" må skrive seks ting om seg selv i sin egen blogg, i tillegg til å angi reglene for spillet. Til slutt velger spillerne seks nye bloggere som "har den", og lister navnene deres. Etter det er gjort, skriver han eller hun en kommentar på bloggene til hver av dem, for å la dem vite at de er "tatt", og at de må lese bloggen til den som tok dem for mer informasjon.

1. Jeg har elendig korttidsminne. Kan nok skyldes mitt, i likhet med Mette-Marit, mitt utsvevende ungdomsliv.
2. Jeg er en skikkelig hissigpropp av dimensjoner. Byr jo innimellom på litt flaue situasjoner sett i lys av mitt elendige kortidsminne som jeg nevnte i punkt 1.
3. Jeg banner til tider som en gammel sjø-hulk. En skikkelig uvane...
4. Har skikkelig svelge-pille-fobi og det byr jo på litt komiske situasjoner når jeg innimellom blir syk og trenger antibiotikakur. Må være helt alene når jeg skal ta tablettene, ingen tilskuere! Hvis noen snakker til meg når jeg skal til å svelge så må jeg begynne ritualet mitt på nytt igjen. Må ha brus for å svelge større tabletter og bruker sikkert opptil 3 minutter pr. tablett. Helt sant! Kan jo trøste meg med at jeg aaaaldri blir pille-misbruker.
5. Jeg kjede-spiser, kjede-drikker og kjede-nettshopper.
6. Jeg elsker å kjøre fort med bil, og HAAAATER å være passasjer *pjuk!*. Trives best bak rattet.

Sisten videresendes i dette øyeblikk til 6 utvalgte.

Mennene i mitt liv...

Etter snømåking på hytta i går var det badetid. "Fåkkskavel´n" på trappa hadde strekt seg til over kjøkkenvinduet og det var bare 10 cm øverst på ytterdøra som var synlig. Pussig nok var det nesten ingen snø mellom hytta og skuret. Men dette synet ble dessverre ikke foreviget med kameraet da det lå igjen hjemme. Mannen tok bilde med mobilen, så vi får se om vi ikke får vist dere den snøen etterhvert. Lillegutt var så fornøyd når han endelig fikk dra på hytta, selv om det bare var for en liten stund. Han var så flink å hjelpe pappa´n å måke snø og de var så svette og altså klare for et bad med dempet belysning og levende lys *selv om det ikke vises på bildet så hadde de altså det* Eldstemann hadde ikke lyst å dra på hyttetur, så han dro med en kompis til skilekeanlegget ved skolen og var der i 4 timer. Og jeg? Jeg fortsatte med mitt "prosjekt-bursdagsbøker"...også fikk alle ferdig middag når de kom hjem igjen. Deilige hjemmelagde kjøttkaker i brunsaus. Mmmmm, det var godt!

lørdag 3. mars 2007

Det snør, det snør...

Ja, nå snør det jaggu meg ute...igjen. Det er jo noen dager siden sist nå. Syntes i grunnen at vi hadde fått nå snø nå, men værguden er tydeligvis ikke helt enige med meg på det punktet. Det var jo så flott med sola som stakk meg i øynene inn hemsvinduet tidligere i dag når jeg satt i hobbykroken min.
Mannen hadde egentlig planlagt å ta med seg guttene på dagstur til hytta i dag for å måke der til vinterferien tar til på onsdag. Han vil få det unna så han skal få mulighet å dusje etter snømåkinga da vi ikke har innlagt vann på hytta . Men den turen droppa etter at han fikk melding fra ene hyttenaboen om at det var snøstorm der ute i dag. Jaja, det kommer jo en dag i morgen også! Lillegutt er så fortvila for at vi ikke har vært på hytta på lenge. I går kommenterte han nemlig det. "Hvorfor er vi aldri mere på hytta?" , sa han. Det er ikke bare han som er hyttesyk nå skal dere vite. Jeg er nemlig også det! ...men får jo "hobbyert" nå da så jeg er jo fornøyd med det.
Har fått laga klar 10 nye bursdagsbøker i dag som det kun gjenstår pynting på. Disse tror jeg blir finere enn den første jeg laga. Må jo ha en "kladd" først så man ser hva som er bra og hva som er mindre bra, nesten som med Gud som skapte mannen før kvinnen liksom...