tirsdag 27. februar 2007

Bursdagsbok

Da har jeg prøvd meg på min første "Bursdagsbok". Dette er en bok for å skrive inn venner og familie med navn og årstall for når de er født. Det er jo litt mer personlig med en slik bok enn de man får kjøpt hos bokhandleren. man velger jo selv hvor mye man pynter en slik bok. Anbefaler kraftige tosidige pynteark til innmaten på en slik bok. Permene kan du få du kjøpt i ferdige pakker fra bl.a "Minnehjørnet".

Walnut ink

Har kjøpt meg flere Walnut ink. Disse er bare rålekre til posekort. Jada, vet jeg er hekta, men er det noe rart? Til nå har jeg 5 farger, men bli nå ikke overrasket om jeg helt plutselig en dag har de alle. Det er dyrt å være sykemeldt skjønner dere. Når jeg kjeder meg så er det ikke noe som er bedre enn å shoppe på nettet, nemlig!

Bryllupskortet til pappa og MB

Det måtte jo bare bli et posekort til bryllupskort. De er bare så morsomme å lage! I Norge er slike poser mest kjent som "spyposer" mens de i USA er mest kjent som matpakkeposer. Litt av en kontrast! Jeg har tatt utgangspunkt i en hvit pose til dette kortet. Når jeg tenker meg om så er jeg snart fri for hvite poser, så det må jeg huske å få tak i igjen.
Posen er pynta med Distress-blekk men DTP teknikk. Motivene er stemplet med stempler fra Magnolia og motivene er fargelagt med den
samme blekktypen. De fargene er bare så lekre. Det er skikkelige naturtro og "gammeldagse" farger. Motivet inni kortet er skjært ut med skalpell før det er montert med 3Dputer. Båndene på kortryggen er stiftet fast med fargede metallicstifter mens båndene på tagsene er stiftet fast med litt tykkere "fastenatorstifter". Nei nå fikk jeg lyst å lage mere kort av alt kortsnakket. Hadde jeg nå bare fått de nye Magnoliastemplene mine snart og pakken fra Stoffimport...

Dåpskort til tante sin lille gutt

Lillebror og June fikk lille Adrian før jul og dåpen ble holdt midt i vår verste flyttesjau. Jeg ba da pent om å få lov å gi forsinket dåpsgave da jeg ikke ville gå på butikken å kjøpe et masseprodusert kort.
Heldigvis fikk jeg lov ti det, så nå når resten av Ikea-møblene til hobbykroken min kom fikk jeg omsider laga dåpskortet. Skulle gjerne vært i dåpen, men det lot seg dessverre ikke gjøre denne gangen. Det er bare så synd at vi bor så lang fra en annen. har jo vokst opp som enebarn, og fikk ikke kontakt med søskene mine før i voksen alder. Nå skulle jeg virkelig ønske at vi bodde nærmere en annen så det hadde vært lettere
å holde kontakten. Men på lørsdag som var så kom lillebror på besøk når han var innom Alta på fotballtur. Det var veldig trivelig! Og onkel Stian var riktig så heldig, for han fikk noe så sjeldent som klem av Marius, og DET er det ikke mange som får!

Kontor og hobbykrok

Her er det rommet jeg har sett aller mest fram til å få i huset. Dette er nemlig mitt lille eldorado! Til venstre har vi datamaskiner og altså "kontor-delen". Her mangler vi enda å få skrudd opp en "Expedit" bokreol fra Ikea som vi skal ha papirrotet i. Men det kommer vel etterhvert. Til høyre er min
lille hobbykrok der jeg får boltre meg med rotet mitt.
I midten har vi to bord som til sammen utgjør en arbeidsplass på 150 X 195 cm, med andre ord fint for stempel-treff. Til høyre i bildet, rett bak trappa og inn mot veggen foran pulten min har jeg to "Expedit"-hyller til "Anka´s design" ting samt annet stempelutstyr.
På hver side av pulten min har jeg arkivtraller fra IKEA. Disse kjørte jeg til Sundsvall for å få tak i så de er jeg fornøyd med! Over pulten har jeg "Stripa" vegghyller som jeg oppbevarer monterte stempler på. Fikk selvfølgelig ikke plass til alle de monterte stempler på de fire hyllene, så resten har jeg stuet ned i noen skuffer. Stampscapesstemplene har jeg pakket i en plastkasse som står under pulten, så de er ikke så langt unna de heller.
Ved siden av stemplene har jeg "Bekväm" krydderhyller til LunaLights-malinga og til Walnutink-flaskene. Disse hyllene er jo bare så snedige! På pulten under disse hyllen har jeg flere smarte IKEAløsninger. Inners mot kroken har jeg noen "Variera" hylleinnsatser for å få utnyttet plassen på pulten til å stable ting i høyden. "Glis" boksene er kjekke til Primablomstene for ikke å glemme fiskeskrinet fra ClasOhlson til å
oppbevare bånd i.
På den andre delen av pulten har jeg minikommodene fra IKEA. I disse opbevarer jeg mine UM stempler som ikke er på EZmount. Det er plass til 3-4 UM plater i hver av skuffene. Skillevegger lager jeg med 300g fotokartong i ukurante farger.
I de grønne "Erik"-kommodene
har jeg diverse utstyr, bl.a blekk, alkoholblekk, pearl-ex, H2O´ene osv. I den hvite "Sture" kommoden har jeg pynteting og utstyr som jeg ikke bruker så ofte. Alt i alt er jeg bare sååå fornøyd med mitt nye hobbyrom! Stempling er gøy!

TV-stua


På hemsen har vi innredet tv-stua. Her oppe koser vi oss, spesielt guttene. Rune har fått oppfylt drømmen sin med 42" flatskjerm som også små-guttene setter pris på når de skal spille Playstation.

IKEA, IKEA, IKEA...

Hva skulle vi vel gjort uten Ikea? Rommene til guttene er strålende eksempler på at vi har handlet endel fra IKEA til nyhuset. På bildet ser dere rommet til lillegutt. Han digger spesielt godt den luftmadrassen med trekk som er under nysenga. Eldstemanns rom er så og si identisk med et par små forskjeller. Han har samme seng bare en bredere utgave. Farger på veggene har de også fått velge selv.

Badet

Badet har vi fått veldig mye skryt av. Spesielt av fagfolk. Vi er jo veldig fornøyde med badet selv også. Og jeg er bare så fornøyd med at jeg ikke ga opp å lete etter "rett" baderomsinnredning. Hadde jo lenge bestemt meg for hvilken farge jeg ville ha, men problemet var jo bare det at jeg ikke hadde sett det noen steder. Men den som leter han finner... Boblekaret er også populært, bortsett fra hos minstemann. Han er skeptisk.
Dusjen er også veldig kjekk da, og nå er det helt greit at ungene maser at de vil dusje sammen med meg, for plass er det nok av. Vi rømmes faktisk hele familien inn i den dusjkroken vår. Det eneste vi venter på nå for at badet skal bli helt ferdig er den infrarøde badstua vi har bestilt. Den får vi omkring mars/april. Det gleder vi oss alle til. Skal jo være veldig bra mot cellulitter ettersom jeg har forstått ;-)

mandag 26. februar 2007

Spisestua, stua og kjøkkenet

Dette er utsikten når vi kommer inn fra vindfanget. Det er litt tomt på vegger og sånt i hele huset enda, men vi får ta det litt sånn etterhvert. Orker ikke stresse for mye heller da. Ved spisebordet spiser vi kun når vi har gjester eller finere middager. Det ble litt trangere i spisestudelen enn jeg hadde tenkt, men vi klarer oss fint likvel. Snur vi oss mot høyre ser vi da på stua. Det er tilsvarende store vinduer på venstre side av stua mot terassen,- eller rettere sagt en dobbel skyvedør. Blir sikkert veldig kjekt til sommeren når den døra kan stå åpen. Ser fram til det allerede. Og det beste med disse vinduene er lammellgardinene som jeg har brukt mange sterke finnmarksgloser for å få opp i
de vinduene. Det var sinnsykt mye arbeid å få de på plass, men det var virkelig verdt det.Går vi tilbake til spisestuen og fortsetter inn kommer vi på kjøkkenet. Det første vi kommer til er barløsningen. Den er vi jo bare så fornøyd med! Her spiser vi det meste av måltider. Det er både lettvint og kjekt. Deb benken til høyre når man kommer inn på kjøkkenet ganske mye lavere enn den benken til venstre. Det er for at ungene liksom skal sitte på den siden for å ha utsikt bort til lekeplassen, men vil de sitte der? Nei, de vil helst sitte ved "voksenbenken" for det er det som er stas. Og, ja...er ikke kjøkkenet lekkert? Vi angrer ikke akkurat på at vi endte opp med dette kjøkkenet. Vi skulle jo egentlig ha Ikeakjøkken, men valgte til slutt en lokal forhandler.
Dette er et dansk kjøkken som de leverer. Og så var det jo veldig kjekt at det ikke ble levert flatpakket da vi hadde nok å ta oss til den siste uka før jul. Vi skal egentlig ha fliser på veggen over benkene også, men så langt har vi altså ikke kommet oss enda. Og her er min store stolthet. Mitt kjære "side-by-side" som forsyner oss daglig med både knust is eller vanlige isbiter, samt kaldt vann til enhver tid. Slurp!

Isbryllup

I helga var vi i bryllup i Iskapellet ved "Alta Igloo Hotell" som ligger ved elvebredden av Altaelva ca. 25 minutters kjøring fra Alta by. Det var pappa og May Britt som giftet seg i disse spesielle og kalde omgivelsene. Temperaturen inne i ishotellet holdt ca. 6 minusgrader, men sammen-lignet med utetemperaturen som holdt 13 minusgrader så var det jo tross alt "behagelig" der inne. Det var utrolig flott og fasinerende det som de har klart å skape ved "Alta Friluftspark" av noe så vanlig som snø. Så er du enda ugift og går med en liten frier i magen så er kanskje disse omgivelsen noe å tenke på dersom du ønsker en litt utradisjonell bryllupsfeiring. Det som var spesielt koselig denne helga var å få hilse på tanter og onkler og søskenbarn som kom tilreisende fra Trondheim. Jeg har ikke sett de siden mitt eget bryllup for snart 7 år siden, i juli måned i noe varmere temperatur. Etter vielsen
fikk vi omvisning på ishotellet og ble fortalt hvordan hotellet bygges opp. De benytter kun "villsnø" og is-blokkene hentes fra de mange vannene rundt i området. Rommene i ishotellet lages ved å benytt kjempestore luftballonger og snø som pakkes rundt. Når snøen har frosset til slippes lufta ut av ballongene og vips så har du et snørom.
Kult, ikke sant?

søndag 25. februar 2007

Så ble det blog da!

Ja, det er bare å kaste seg på bølgen av bloggere! Er så lite flink å opprettholde kontakten med nær og fjærn i det daglige at dette er jo faktisk en strålende anledning til å gi litt livstegn i ny og ne.
Min store lidenskap siden februar 2004 er kortlaging. Snakk om terapi for sjel og sinn! Det er ikke no som er så befriende som det å sette seg ned i sitt lille hobbyhjørne for å pusle med papir og pynteduppeditter for å snakre sammen kort for alle livets gleder og sorger. Denne hobbyen har ingen regler for "rett og galt" og klokka eksisterer ikke i kortverdenen, i allefall ikke hjemme hos meg. Det siste halve året har det ikke blir mange kortene på meg da jeg har vært travelt opptatt med husbygging. T.o.m. hytta har måttet stå urørt i den samme perioden. Da har jeg hatt det travelt da!
Men nå er huset på plass og det meste av IKEA møblene også, så snart kommer det bilder av nyhuset. Jeg kommer også til å legge ut bilder av kort jeg lager og fra andre episoder i livet mitt. Kanskje kommer det en liten oppskrift eller to etterhvert også. Gled dere!